Kozijnen

Kozijnen

Wij leveren en installeren verschillende soorten houten kozijnen. Voorbeelden van zowel de raamkozijnen als deurkozijnen kunt u in ons fotoalbum bekijken.

Hout of kunststof?

De voordelen van houten kozijnen ten opzichte van kunststof zijn naar onze mening legio.

Veel makelaars beoordelen huizen met houten kozijnen hoger omdat de authenticiteit bewaard gebleven is. Indien uw huis oorspronkelijk met kozijnen van hout gebouwd is, betekend dit automatisch dat het ontwerp erop is afgestemd. Hoewel de overgang naar kunststof zeer fraai kan zijn is het niet meer overeenkomstig het oorspronkelijke ontwerp.

Kozijnen

Wilt u buiten de kozijnen zelf extra’s zoals rolhorren, voorzethorren of rolgordijnen, dan bent u bij kunststof kozijnen afhankelijk van wat de betreffende fabrikant te bieden heeft; en vaak hangt daar een best prijskaartje aan.

Het bevestigen ervan is vaak geen eenvoudige zaak want aan kunststof iets ophangen is zeer lastig.

Bovendien beloofd men naar onze mening te gemakkelijk dat kunststof kozijnen levenslang meegaan en onderhoudsvrij zijn. Kunststof in de woningbouw wordt nog niet lang toegepast, wat voor hout zeker wel het geval is. En onderhoudsvrij is betrekkelijk want schoongemaakt moet het toch zeker ook worden.

Het grote voordeel van kunststof is dat men het niet met regelmaat hoeft te schilderen. Bij houten kozijnen is dit wel het geval. Dit voordeel kan echter ook als nadeel gezien worden aangezien u bij kunststof kozijnen langer aan één kleur vast zit.

Hoewel kunststof kozijnen zeer fraai en gemakkelijk kunnen zijn bevelen wij altijd houten kozijnen aan boven kunststof kozijnen.

Verschillende typen kozijnen

Bekijk hier voorbeelden van de verschillende type kozijnen die wij kunnen maken en leveren

Kozijnen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.